Randwick

The clients in this luxurious townhouse wanted a very private garden with an open  space with different outdoor zones. Their children are keen soccer players, so a large grassed area was important, as well as having a space to entertain friends and family. 

The townhouse is a large corner block, located opposite an old age home, so privacy and a feeling of being away from the city, was paramount. We incorporated a long built-in planter box of bamboo to create privacy, with additional tropical style planting of Philodendron Rojo Congo and Agave attenuate. Travertine pavers and timber flooring were used as a division for the dining and lounge areas and helped to create a warm, cosy space for the family to enjoy.

Photography courtesy of Alex Nikulin.

Rushcutters Bay

The body corporate of this beautiful apartment complex wanted a refurbishment of the communal garden areas, to brighten up the darker areas of the garden and encourage the residents to enjoy looking over their balconies into an elegant and vibrant space. It had to be attractive from all sides of the building, yet hardy and low maintenance.

Photography courtesy of Jack Hibbert.

Rose Bay

The clients of this lovely Rose Bay home wanted a dramatic change to their front entrance. Their brief was to change the front garden, from a large pond which was situated on both sides of the timber walkway, into a warm, inviting tropical paradise. They wanted it to be reminiscent of their travels to Bali.

Dover Heights

The clients of this coastal home wanted to create a beautiful, Japanese inspired front garden, that was water wise and created a calm entrance to the family home. The client loved a range of plants, including the dramatic Alcanterea imperialis (Imperial Bromeliade), so we incorporated different foliage colours and textures of both native and exotic varieties – all suited to second line salt.

Curved corten steel edging was used to give a strong line style to the garden and provide an Eastern sensibility and tranquillity to the home’s entrance. Stone pavers that were leftover from the client’s earlier back garden renovation were used as stepping stones, along with the addition of Cowra white pebbles.